Η 23η Απριλίου αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα στον κόσμο του βιβλίου, καθώς σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από την UNESCO με σκοπό να τιμήσει τη λογοτεχνία και να ενθαρρύνει την ανάγνωση σε όλο τον κόσμο.

Γιατί η 23η Απριλίου;

Η επιλογή της 23ης Απριλίου δεν είναι τυχαία. Στις 23 Απριλίου 1616, έφυγαν από τη ζωή δύο λογοτεχνικοί κολοσσοί: ο θρυλικός συγγραφέας του "Δον Κιχώτη", Μιγκέλ ντε Θερβάντες, και ο άγγλος δραματουργός, Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Η UNESCO όρισε την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, τιμώντας τη μνήμη τους και αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή τους στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Η σημασία της ανάγνωσης

Η ανάγνωση βιβλίων αποτελεί μια διαχρονική και ουσιαστική δραστηριότητα με πλήθος οφελών. Διαβάζοντας, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, έρχемся σε επαφή με νέες ιδέες και πολιτισμούς, καλλιεργούμε την κριτική μας σκέψη, εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιό μας και ακονίζουμε τη φαντασία μας.

Επιπλέον, η ανάγνωση αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ψυχαγωγίας και χαλάρωσης. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου μπορούμε να ταξιδέψουμε σε μακρινούς τόπους, να ζήσουμε συναρπαστικές περιπέτειες και να ταυτιστούμε με χαρακτήρες που μοιάζουν ή διαφέρουν από εμάς.

Πώς μπορούμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Μπορούμε να επισκεφτούμε μια βιβλιοθήκη ή ένα βιβλιοπωλείο, να αγοράσουμε ή να δανειστούμε ένα βιβλίο που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, να οργανώσουμε μια λέσχη ανάγνωσης με φίλους ή οικογένεια, ή απλά να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να διαβάσουμε ένα αγαπημένο μας βιβλίο.

Επιπλέον, διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Φεστιβάλ λογοτεχνίας, παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και δράσεις για παιδιά αποτελούν μερικές από τις επιλογές για να γιορτάσουμε τη δύναμη της λογοτεχνίας και να τιμήσουμε το βιβλίο.

Εμείς στο eFantasy.gr φροντίσουμε να έχουμε διαθέσιμα βιβλία από εκδόσεις μεγάλων franchise του κινηματογράφου ή και όχι όπως: Dune, Disney, Game of Thrones, Lord of the Rings, Star Wars, The Witcher κ.α.

Ας κάνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου μια αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά στα βιβλία και να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης.